Positiivisuusviikko

Keväällä 1991 Suomi oli ajautumassa lamaan. Seurasimme hämmentyneinä kun tiedotusvälineet lietsoivat koko kansan yhteistuumin odottamaan huonoja aikoja. Todellisista vaikeuksista olisimme varmasti selvinneet kohtuullisin kivuin, mutta kun yhä useampi löi lapion pystyyn santakasaan olimme pulassa, isossa pulassa.

Sitä saa mitä odottaakin saavansa. Halusimme yrittää saisimmeko hieman useamman suomalaisen odottamaan parempaa, ei huonompaa. Julistimme valtakuntaan positiivisuusviikon. Ajattelimme josko tuo viikko ja sen sanoma saisi sen verran julkisuutta, että yhä useampi rohkenisi ajatella myönteisesti huomisesta ja antaisi ajatuksensa näkyä myös toiminnassa.

Lähdimme räväkästi liikkeelle. Järjestimme Lahdessa tiedotustilaisuuden ja annoimme vastalääkettä laman lietsojille. Tulimme pian huomaamaan, että hyvin monet olivat kanssamme samaa mieltä, mutta pelänneet tulevansa naurun alaisiksi jos olisivat sanoneet ääneen sen, mitä ajatuksissa liikkui. Me varustimme itsemme panssareilla, joihin eivät negatiivareiden piikit uponneet.

Positiivisuusviikkoa vietetään viikolla 36. Se on lunastanut paikkansa ja tarjoaa sadoille, ellei tuhansille organisaatioille teemaviikon, jolloin nostetaan kaikkien näkyville ne arvot, joista onnistumiset rakennetaan.

Kovin läheltä suomalaisten asenneilmapiiriä yli 30 vuotta seuranneena, voin tyytyväisenä todeta muutosta tapahtuneen. Paljon. Ja oikeaan suuntaan. Yhä useampi on oivaltanut, että on aivan yhtä helppoa ajatella positiivisesti kuin negatiivisestikin ja että jokaisen henkilökohtaisen elämänlaadun kannalta tuo oma valinta on kaikkein ratkaisevin.

Positiivarit Oy valitsee vuosittain Vuoden Positiivisimman Suomalaisen sekä Vuoden Positiivisimman Pomon

Ideoita Positiivisuusviikkoon

Positiivisuusviikko antaa luvan ajatella asioita myönteisestä näkökulmasta! Positiivisuusviikkoa kannattaa siis viettää niin kodeissa, työpaikoissa kuin vapaa-ajan yhteisöissäkin – mitä jospa positiivisuus jäisikin osaksi arkea!

Positiivista palautetta

Positiivinen palaute antaa energiaa ja kannustaa! Laittakaa hyvät uutiset kiertoon. Tehkää lomake, jossa on jokaisen (työyhteisö, osasto, perhe) nimi ja alla riittävästi tyhjiä rivejä. Näille riveille jokainen kirjoittaa mitä hän ko. henkilössä kaikkein eniten arvostaa.

Positiivisuusviikon päätteeksi järjestäkää tilaisuus, jossa jokaiselle jaetaan yhteenveto kaikista hänen saamistaan myönteistä palautteista otsikolla ”Tätä me sinussa arvostamme!” ja virittäkää asiasta keskustelu. Toimii!

Oman yhteisönne Positiivisin

Valitkaa oman yhteisönne Vuoden Positiivisin, joka on levittänyt ympärilleen iloa, positiivista energiaa tai vaikuttanut ympäristöönsä positiivisella tavalla.

Vuoden Positiivisimman kunniakirjan voit tulostaa tästä: Vuoden Positiivisimman kunniakirja


Videot vuoden 2016 julkistustapahtumasta

Vuoden Positiivisin Suomalainen sekä Positiivisin ilmiö palkittiin torstaina 8.9.2016. K Lue lisää »

Kaj Kunnas on Vuoden Positiivisin Suomalainen 2016

Positiivareiden ja Suomen Nuorkauppakamareiden raati on valinnut Kaj Kunnaksen, 53, Vuoden Lue lisää »

Vuoden positiivisin ilmiö 2016: Disco K-50

Vuoden positiivisin ilmiö 2016 on helsinkiläinen Disco K-50 Lue lisää »

Videohaastattelut sekä kuvia Vuoden 2015 julkistustapahtumasta

Katso videot sekä kuvat vuoden 2015 julkistustapahtumasta. Lue lisää »

Robin on Vuoden Positiivisin Suomalainen 2015

Positiivareiden ja Suomen Nuorkauppakamareiden raati on valinnut popartisti Robin Packalenin Vuoden Positiivisimmaksi Suomalaiseksi 2015. Lue lisää »

Vuoden Positiivisin Suomalainen 2014 Pekka Hyysalo

Vuoden Positiivisin Suomalainen 2014 on ex-freestylelaskija Pekka Hyysalon. Positiivisuuden elämäntyöpalkinto luovutettiin Esa Saariselle. Lue lisää »