Mikko ”Peltsi” Peltola on Vuoden Positiivisin Suomalainen 2018

Vuoden Positiivisin Suomalainen 2018 - palkitut

MIKKO ”PELTSI” PELTOLA ON VALITTU POSITIIVISMMAKSI SUOMALAISEKSI 2018

Positiivareiden ja Suomen Nuorkauppakamareiden raati on valinnut Mikko ”Peltsi” Peltolan, 44, Vuoden Positiivisimmaksi Suomalaiseksi 2018. Valinta julkistetaan tänään Sokos Hotel Presidentissä järjestettävässä Positiivisuusviikon julkistustilaisuudessa Helsingissä.

Mikko Peltsi Peltola

Raati totesi, että Mikko ”Peltsi” Peltolassa on äijämäisen hyvää periksiantamattomuutta sekä esimerkillistä pehmeyttä. Tämä suomalaisten ”Peltsinä” tuntema mediahenkilö, on aina oma itsensä ja juuri se on hänen positiivisuutensa ydin.

Uransa alussa tiskijukkien suomenmestaruuden voittaneen lupsakan musiikkimiehen tie vei Radiomafiaan, jonka aamutiimin toisena osapuolena hän nousi koko Suomen yhteiseksi Peltsiksi. Sadat tuhannet suomalaiset kuuntelivat häntä aina presidenttiä myöden. Monien arkipäivät alkoivat paremmin juuri Peltsin jutustelua kuunnellessa. Peltsi on pysynyt mediassa ja hänen työtään olemme saaneet seurata runsaasti. Oman itsensä Peltsi laittoi erityisesti likoon, kun pyöräilystä ja eräilystä kiinnostunut toimittaja päätyi lopulta juontamaan Erätulilla-ohjelmaa, jossa katsojat saivat nauttia Peltolan intohimosta luontoa kohtaan.

Siviilissä Peltsi on samanlainen rauhallinen ja hyväntahtoinen herrasmies kuin ruudussakin. Hän on perheenisä, joka osaa pitää työelämän ja yksityiselämän erillään. Jos Peltsi pitäisi kiteyttää yhteen sanaan, voisi se olla ”aito”. Hän on teeskentelemätön ja tinkimätön tavoitteiden saavuttaja, jonka esimerkkiä moni suomalainen voi hyvällä omallatunnolla noudattaa.

POSITIIVISIN YHTEISÖ PALKINTO ICEHEARTS -TOIMINNALLE

IceheartsPositiivisin yhteisö tunnustus myönnettiin Icehearts –toiminnalle, joka ottaa mukaan toimintaan juuri ne lapset jotka ovat vaarassa jäädä jalkoihin nopeasti muuttuvassa yhteiskunnassa. Iceharts on joukkuetoimintaa, jossa lapsille ja nuorille ollaan läsnä. Toiminta perustuu arvomaailmaan, joka antaa jokaiselle lapselle mahdollisuuden ja tukee lapsen kasvua itseensä luottavaksi sekä toiset huomioonottavaksi joukkueen jäseneksi.

Raati halusi myöntää tämän Positiivisin yhteisö palkinnon pitkäjänteiselle toiminnalle, jossa mukana olevien aikuisten jokapäiväinen asenne on toiminnan tärkein työkalu.

VALINNAN TAUSTAA

Palkinto on jaettu vuodesta 1993, joten tänä vuonna kunniamaininta jaetaan jo 26. kerran. Positiivarit Oy ja Suomen Nuorkauppakamarit ry yhteistyössä valitsevat vuosittain Vuoden Positiivisimman Suomalaisen. Valinnan tarkoituksena on korostaa positiivisuuden merkitystä voimavarana alati muuttuvassa maailmassa ja tuoda esiin sitä, että positiivisella asenteella voi saavuttaa tavoitteensa ja selvitä vastoinkäymisistä. Idean isä on yrittäjä ja Positiivareiden perustaja Juhani Töytäri. Positiivisuuden elämäntyöpalkinto jaetaan satunnaisesti.

VUOSIEN VARRELLA PALKITUT

2017 Saara Aalto, 2016 Kaj Kunnas, vuoden positiivisin ilmiö Disco K-50,2015 Robin Packalén, 2014 Pekka Hyysalo, 2013 Elastinen, 2012 Minna Kauppi, 2011 Antero Mertaranta, 2010 Toni Nieminen, 2009 Alexander Stubb, 2008 Wilson Kirwa, 2007 Teemu Selänne, 2006 Kiira Korpi, 2005 Piispa Eero Huovinen, 2004 Pikku G, 2003 Mikko Kuustonen, 2002 Pirjo Kauppinen, 2001 Veikka Gustafsson, 2000 Vesa Keskinen, 1999 Marco Bjurström, 1998 Satu Silvo, 1997 Jari Sillanpää, 1996 Olli Valtonen, 1995 Mika Halvari, 1994 Valentin Kononen, 1993 Katri Helena. Elämäntyöpalkinnon ovat saaneet: Aira Samulin, Elisabeth Rehn, Ilkka ”Danny” Lipsanen, Mauri Kunnas, Esa Saarinen, Hannes Hynönen ja Minna Tervamäki.

VALINNAN KRITEERIT

  • hän on osoittanut todellista tahdonvoimaa, sisua ja ahkeruutta
  • hänen saavutuksensa ovat merkittäviä
  • hän auttaa myös muita onnistumaan, on innostunut ja palveluhenkinen
  • hän on pitkäjänteinen tekijä, joka on aina uskonut asiaansa
  • hän on oman tiensä kulkija, joka on ryhtynyt sanoista tekoihin

LISÄTIETOJA JA MEDIAMATERIAALIT:
http://vps.positiivarit.fi

HAASTATTELUPYYNNÖT:
Riikka Töytäri
riikka@thisway.fi
040 5821949
Asenne Ratkaisee. Aina.
Positiivarit vuodesta 1982.


Annimari Korte on Vuoden Positiivisin Suomalainen 2020

”Kun tekee kaikkensa unelmiensa eteen eikä luovuta, kaikki on mahdollista” Posit Lue lisää »

Jorma Uotinen on Vuoden Positiivisin Suomalainen 2019

Positiivareiden ja Suomen Nuorkauppakamareiden raati on valinnut Vuoden Positiivisimmaksi Lue lisää »

Mestarivalmentaja Jukka Jalonen: ”Aitous ja luottamus tärkeitä”

Mestaruudet ovat vahvistaneet Jukka Jalosen uskoa positiivisuuden voimaan Haastattelu t Lue lisää »

Turun alueen vuoden positiivisimman tittelit jaettiin neljälle yhteisön valopilkulle

Turun Positiivareiden tuomaristo on jälleen valinnut alueen positiivisimmat, joiden i Lue lisää »

Mikko ”Peltsi” Peltola on Vuoden Positiivisin Suomalainen 2018

MIKKO ”PELTSI” PELTOLA ON VALITTU POSITIIVISMMAKSI SUOMALAISEKSI 2018 Positiivareid Lue lisää »

Vuoden 2017 julkistustapahtuma

Vuoden Positiivisin Suomalainen 2017 julkistettiin 21.9.2017 Original Sokos Hotel Vaakunas Lue lisää »