Positiivisuusviikko

Keväällä 1991 Suomi oli ajautumassa lamaan. Seurasimme hämmentyneinä kun tiedotusvälineet lietsoivat koko kansan yhteistuumin odottamaan huonoja aikoja. Todellisista vaikeuksista olisimme varmasti selvinneet kohtuullisin kivuin, mutta kun yhä useampi löi lapion pystyyn santakasaan olimme pulassa, isossa pulassa.

Sitä saa mitä odottaakin saavansa. Halusimme yrittää saisimmeko hieman useamman suomalaisen odottamaan parempaa, ei huonompaa. Julistimme valtakuntaan positiivisuusviikon. Ajattelimme josko tuo viikko ja sen sanoma saisi sen verran julkisuutta, että yhä useampi rohkenisi ajatella myönteisesti huomisesta ja antaisi ajatuksensa näkyä myös toiminnassa.

Lähdimme räväkästi liikkeelle. Järjestimme Lahdessa tiedotustilaisuuden ja annoimme vastalääkettä laman lietsojille. Tulimme pian huomaamaan, että hyvin monet olivat kanssamme samaa mieltä, mutta pelänneet tulevansa naurun alaisiksi jos olisivat sanoneet ääneen sen, mitä ajatuksissa liikkui. Me varustimme itsemme panssareilla, joihin eivät negatiivareiden piikit uponneet.

Positiivisuusviikkoa vietetään viikolla 36. Se on lunastanut paikkansa ja tarjoaa sadoille, ellei tuhansille organisaatioille teemaviikon, jolloin nostetaan kaikkien näkyville ne arvot, joista onnistumiset rakennetaan.

Kovin läheltä suomalaisten asenneilmapiiriä yli 30 vuotta seuranneena, voin tyytyväisenä todeta muutosta tapahtuneen. Paljon. Ja oikeaan suuntaan. Yhä useampi on oivaltanut, että on aivan yhtä helppoa ajatella positiivisesti kuin negatiivisestikin ja että jokaisen henkilökohtaisen elämänlaadun kannalta tuo oma valinta on kaikkein ratkaisevin.

Positiivarit Oy valitsee vuosittain Vuoden Positiivisimman Suomalaisen sekä Vuoden Positiivisimman Pomon

Ideoita Positiivisuusviikkoon

Positiivisuusviikko antaa luvan ajatella asioita myönteisestä näkökulmasta! Positiivisuusviikkoa kannattaa siis viettää niin kodeissa, työpaikoissa kuin vapaa-ajan yhteisöissäkin – mitä jospa positiivisuus jäisikin osaksi arkea!

Positiivista palautetta

Positiivinen palaute antaa energiaa ja kannustaa! Laittakaa hyvät uutiset kiertoon. Tehkää lomake, jossa on jokaisen (työyhteisö, osasto, perhe) nimi ja alla riittävästi tyhjiä rivejä. Näille riveille jokainen kirjoittaa mitä hän ko. henkilössä kaikkein eniten arvostaa.

Positiivisuusviikon päätteeksi järjestäkää tilaisuus, jossa jokaiselle jaetaan yhteenveto kaikista hänen saamistaan myönteistä palautteista otsikolla ”Tätä me sinussa arvostamme!” ja virittäkää asiasta keskustelu. Toimii!

Oman yhteisönne Positiivisin

Valitkaa oman yhteisönne Vuoden Positiivisin, joka on levittänyt ympärilleen iloa, positiivista energiaa tai vaikuttanut ympäristöönsä positiivisella tavalla.

Vuoden Positiivisimman kunniakirjan voit tulostaa tästä: Vuoden Positiivisimman kunniakirja

Järjestäkää omat aarrekarttatalkoot

Leikkaa, liimaa ja toteuta unelmasi

Haluatko elämällesi uuden suunnan ja uusia tavoitteita, mutta et oikein tarkkaan osaa sanoa mikä ”se jokin” on, jota haluat. Tulevaisuudentaulu saattaa olla juuri sinulle sopiva apuväline. Sen tarkoituksena on kuvan kautta vahvistaa mielikuviasi ja ohjata sinut oikeaan suuntaan. Syksy on sopiva aika ideoida uutta.

  1. Näitä tarvitset
    Hanki iso taulu tai pahvi sekä nuppineuloja tai liimaa. Kasaa vierelle vino pino aikakauslehtiä, mainoksia ja muuta vastaavaa materiaalia.
  2. Etsi kuvia, sanoja, lauseita ja sanontoja, jotka viehättävät sinua
    Silmäile läpi lehtiä, ja kun jokin miellyttävä asia pomppaa silmille, leikkaa se talteen. Kerää monenlaista materiaalia, mutta vain sellaista, joka puhuttelee sinua, ja jonka haluaisit olevan osa tulevaisuuttasi.
  3. Mieti mitä puuttuu
    Käy läpi keräämiäsi kuvia ja muita materiaaleja. Pohdi, mikä vielä täydentäisi ”omakuvaasi” tai ”kuvaasi sellaisena kuin haluaisit olla”.
  4. Kokoa taulu
    Tee kasaamastasi materiaalistasi kollaasi, joka parhaiten ilmaisee sinua ja tavoitteitasi. Näin esität tavoitteesi visuaalisesti – kuvana. Kun katsot sitä, sen täytyy tuntua omalta, ”sinulta”. Kuvien pitää herättää positiivisia tuntemuksia ja jopa pientä innostunutta jännitystä.
  5. Aseta taulusi paikkaan, jossa voit katsella sitä päivittäin
    Katsele tauluasi, anna sen vaikuttaa itseesi. Pohdi, mitä päivittäin voisit tehdä, ajatella ja olla, jotta olisit lähempänä tuota ihannetilaa. Tunne se. Koe se. Anna sen innostaa sinua toimimaan!

Annimari Korte on Vuoden Positiivisin Suomalainen 2020

”Kun tekee kaikkensa unelmiensa eteen eikä luovuta, kaikki on mahdollista” Posit Lue lisää »

Jorma Uotinen on Vuoden Positiivisin Suomalainen 2019

Positiivareiden ja Suomen Nuorkauppakamareiden raati on valinnut Vuoden Positiivisimmaksi Lue lisää »

Mestarivalmentaja Jukka Jalonen: ”Aitous ja luottamus tärkeitä”

Mestaruudet ovat vahvistaneet Jukka Jalosen uskoa positiivisuuden voimaan Haastattelu t Lue lisää »

Turun alueen vuoden positiivisimman tittelit jaettiin neljälle yhteisön valopilkulle

Turun Positiivareiden tuomaristo on jälleen valinnut alueen positiivisimmat, joiden i Lue lisää »

Mikko ”Peltsi” Peltola on Vuoden Positiivisin Suomalainen 2018

MIKKO ”PELTSI” PELTOLA ON VALITTU POSITIIVISMMAKSI SUOMALAISEKSI 2018 Positiivareid Lue lisää »

Vuoden 2017 julkistustapahtuma

Vuoden Positiivisin Suomalainen 2017 julkistettiin 21.9.2017 Original Sokos Hotel Vaakunas Lue lisää »