Saara Aalto on Vuoden Positiivisin Suomalainen 2017

Kaj Kunnas & Saara Aalto

LAULAJA SAARA AALTO ON VALITTU VUODEN POSITIIVISIMMAKSI SUOMALAISEKSI 2017

Positiivareiden ja Suomen Nuorkauppakamareiden raati on valinnut Saara Aallon, 30, Vuoden Positiivisimmaksi Suomalaiseksi 2017. Valinta julkistettiin tänään Sokos Hotel Vaakunan Kaarre-tilausravintolassa, Helsingissä. Palkinnon seuraajalleen jakoi Kaj Kunnas (Vuoden Positiivisin Suomalainen 2016).

Raati vaikuttui Aallon valoisasta persoonasta, sitkeydestä ja rohkeudesta kulkea omaa tietään kohti unelmiaan. Raati nosti esiin valinnassaan erityisesti sen, kuinka Saara Aalto on tehnyt päämäärätietoisesti ja pitkäjänteisesti töitä haasteellisella alalla, jolla menestyminen on vaikeaa.

Saara Aalto on suomalainen laulaja, joka on luonut uraansa jo yli kymmenen vuoden ajan. Suomalaisille Aalto tuli tutuksi televisiokameroiden välityksellä vuonna 2007, jolloin hän osallistui Talent -laulukilpailuun. Tämän jälkeen Aallon ääntä saatiin kuulla myös muissa kilpailuissa, kuten Euroviisukarsinnoissa (2011), The Voice of Finlandissa (2012), sekä Uuden Musiikin kilpailussa (2016). Kansainvälisesti Aallon persoona ja ääni sai huomiota viime vuonna, jolloin hän osallistui Iso-Britannian X-Factoriin sijoittuen upeasti kisan toiseksi. Aalto on levyttänyt sekä suomeksi että kiinaksi ja uransa aikana hän on esiintynyt ahkerasti suurillakin areenoilla.

Saara Aalto on osoittanut erityistä tahdonvoimaa ja sisua tavoitteidensa saavuttamisessa ja toimii esimerkkinä muille suomalaisille siitä, kuinka omien haaveidensa eteen voi ja pitää tehdä töitä.

POSITIIVISUUDEN ELÄMÄNTYÖPALKINTO BALETTITANSSIJA MINNA TERVAMÄELLE

Positiivisuuden elämäntyöpalkinto 2017 myönnetään balettitanssija Minna Tervamäelle, 49. Mittavan uran tehnyt Tervamäki on toiminut Suomen Kansallisbaletin tähtitanssijana ja esiintynyt baletin arvostetuimmissa päärooleissa. Koreografinakin toimiva Tervamäki on esiintynyt Suomen lisäksi lukuisissa rooleissa myös Euroopassa ja Yhdysvalloissa. Upean tanssiuran tehnyt Tervamäki eläköityi Kansallisbaletin tähtitanssijan paikalta vuonna 2012, jonka jälkeen hän on tehnyt koreografioita, opettaa tanssia ja luennoi yrityksissä. Tervamäki jatkaa tanssimista edelleen valikoiduissa esityksissä.

Raati valitsi Minna Tervamäen elämäntyöpalkinnon saajaksi, sillä hän on uransa aikana osoittanut erityistä tahdonlujuutta ja myönteistä asennetta. Raati nosti esiin, että uralla, jonka työvälineenä on oma keho ja huipulle pääsee vain harva, vaaditaan erityisen vankkaa uskoa omaan itseensä ja positiivista luonteenlaatua. Tervamäki on osoittanut, että myönteisen asenteen voimalla tähdetkin ovat saavutettavissa.

VALINNAN TAUSTAA

Palkinto on jaettu vuodesta 1993, joten tänä vuonna kunniamaininta jaetaan jo 25. kerran! Positiivarit Oy ja Suomen Nuorkauppakamarit ry yhteistyössä valitsevat vuosittain Vuoden Positiivisimman Suomalaisen. Valinnan tarkoituksena on korostaa positiivisuuden merkitystä voimavarana alati muuttuvassa maailmassa ja tuoda esiin sitä, että positiivisella asenteella voi saavuttaa tavoitteensa ja selvitä vastoinkäymisistä. Idean isä on yrittäjä ja Positiivareiden perustaja Juhani Töytäri.

Positiivisuuden elämäntyöpalkinto jaetaan satunnaisesti.

VUOSIEN VARRELLA PALKITUT

2016 Kaj Kunnas, vuoden positiivisin ilmiö Disco K-50, 2015 Robin Packalén, 2014 Pekka Hyysalo, 2013 Elastinen, 2012 Minna Kauppi, 2011 Antero Mertaranta, 2010 Toni Nieminen, 2009 Alexander Stubb, 2008 Wilson Kirwa, 2007 Teemu Selänne, 2006 Kiira Korpi, 2005 Piispa Eero Huovinen, 2004 Pikku G, 2003 Mikko Kuustonen, 2002 Pirjo Kauppinen, 2001 Veikka Gustafsson, 2000 Vesa Keskinen, 1999 Marco Bjurström, 1998 Satu Silvo, 1997 Jari Sillanpää, 1996 Olli Valtonen, 1995 Mika Halvari, 1994 Valentin Kononen, 1993 Katri Helena.

Elämäntyöpalkinnon ovat saaneet: Hannes Hynönen, Aira Samulin, Elisabeth Rehn, Ilkka ”Danny” Lipsanen, Mauri Kunnas, Esa Saarinen, sekä Hannes Hynönen.

VALINNAN KRITEERIT

  • hän on osoittanut todellista tahdonvoimaa, sisua ja ahkeruutta
  • hänen saavutuksensa ovat merkittäviä
  • hän auttaa myös muita onnistumaan, on innostunut ja palveluhenkinen
  • hän on pitkäjänteinen tekijä, joka on aina uskonut asiaansa
  • hän on oman tiensä kulkija, joka on ryhtynyt sanoista tekoihin

Lisätietoja:

Kiti Friman, Positiivarit Oy, 050-4338325, kiti.friman@positiivarit.fi

Haastattelupyynnöt:

Saara Aalto: meri@saaraaalto.com
Minna Tervamäki: kiti.friman@positiivarit.fi


Annimari Korte on Vuoden Positiivisin Suomalainen 2020

”Kun tekee kaikkensa unelmiensa eteen eikä luovuta, kaikki on mahdollista” Posit Lue lisää »

Jorma Uotinen on Vuoden Positiivisin Suomalainen 2019

Positiivareiden ja Suomen Nuorkauppakamareiden raati on valinnut Vuoden Positiivisimmaksi Lue lisää »

Mestarivalmentaja Jukka Jalonen: ”Aitous ja luottamus tärkeitä”

Mestaruudet ovat vahvistaneet Jukka Jalosen uskoa positiivisuuden voimaan Haastattelu t Lue lisää »

Turun alueen vuoden positiivisimman tittelit jaettiin neljälle yhteisön valopilkulle

Turun Positiivareiden tuomaristo on jälleen valinnut alueen positiivisimmat, joiden i Lue lisää »

Mikko ”Peltsi” Peltola on Vuoden Positiivisin Suomalainen 2018

MIKKO ”PELTSI” PELTOLA ON VALITTU POSITIIVISMMAKSI SUOMALAISEKSI 2018 Positiivareid Lue lisää »

Vuoden 2017 julkistustapahtuma

Vuoden Positiivisin Suomalainen 2017 julkistettiin 21.9.2017 Original Sokos Hotel Vaakunas Lue lisää »