Vuoden Positiivisin Suomalainen 2014 Pekka Hyysalo

pekka_hyysalo-large

Positiivareiden ja Suomen Nuorkauppakamareiden raati on valinnut Vuoden Positiivisimmaksi Suomalaiseksi ex-freestylelaskija Pekka Hyysalon. Valinta julkistettiin hotelli Scandic Parkissa keskiviikkona 3.9.2014 kello 18.00. Tilaisuudessa myönnettiin myös järjestyksessään 4. Positiivisuuden Elämäntyöpalkinto filosofi Esa Saariselle.

Raati nosti esille Hyysalon asenteen: sen kuinka ihminen voi rankoissakin olosuhteissa itse valita tapansa tarkastella mahdollisuuksiaan.

Maailman huipulla urheileva Pekka Hyysalo, 24, vammautui vakavasti hiihtomäessä keväällä 2010. Lääkäreiden ennusteet aivovammapotilaalle olivat synkät. Pekka kertoo vammautumisensa jälkeisestä ajasta: ”Mietin pitäisikö minun vain takertua itsesääliin. Samalla ajattelin, että jos jään makaamaan, en ole mitään.”

Pekka päätti taistella. Hän perusti myös FightBack -yhteisön, jonka tavoitteena on kerätä varoja loukkaantuneiden ihmisten kuntouttamiseen. Samalla hän asetti itselleen tavoitteen juosta seitsemän vuoden kuluessa New Yorkin maraton.

Syyskuun 6. päivänä Hyysalo ottaa askeleen kohti unelmaansa järjestämällä 2,6 kilometrin juoksukilpailun Turussa – kunnioitettava suoritus mieheltä, jolle lääkärit antoivat niukasti toivoa neljä vuotta sitten. ”Haluan esimerkilläni kannustaa ihmisiä liikkumaan ja haastamaan itsensä. Jos minä pystyn siihen, niin varmasti pystytte tekin. Jokainen askel kohti asetettua tavoitetta on tärkeä, sekä urheilussa että muilla elämän osa-alueilla”.

Elämäntyöpalkinto Esa Saariselle

esa_saarinen-large

Filosofi ja kirjailija Esa Saarisen pitkä ja keskeytyksetön ura on jättänyt pysyvät jalanjäljet suomalaiseen yhteiskuntaan. Nyt jaettava elämäntyöpalkinto on kohdallaan huolimatta siitä, että Esa Saarinen on nuori kuusikymppinen, joka vielä jatkaa työtään toivottavasti kymmeniä vuosia eteenpäinkin.

Raati halusi antaa tunnustusta miehelle joka on sinnikkäästi pitäytynyt omassa linjassaan, näyttänyt kuinka kunnioittaa läheisiään ja rakastaa räiskyvästi. Erityisesti raati nostaa esiin Saarisen halun nähdä jokaisessa tapaamassaan ihmisessä paljon potentiaalia, mahdollisuuksia ja voimavaroja.

Saarinen on omalla tyylillään meidän kaikkien moderni Sokrates, joka auttaa ihmisiä ajattelemaan luovemmin ja löytämään positiivisuutta ja tulevaisuuden tartuntoja elämäänsä. Tämän hän tekee “sokraattisesti” antamatta valmiita vastauksia tai neuvoja toteamalla: ” Tärkeämpää kuin uusi tieto on ajattelun liike ja osallistujan omat oivallukset.”


Vuoden 2017 julkistustapahtuma

Vuoden Positiivisin Suomalainen 2017 julkistettiin 21.9.2017 Original Sokos Hotel Vaakunas Lue lisää »

Saara Aalto on Vuoden Positiivisin Suomalainen 2017

Kaj Kunnas & Saara Aalto LAULAJA SAARA AALTO ON VALITTU VUODEN POSITIIVISIMMAKSI Lue lisää »

Ketkä ovat Positiivisimpia ympäri Suomen

Nuorkauppakamarit ovat palkinneet Vuoden Positiivisimpia ympäri Suomen. Katso ketkä ovat Lue lisää »

Videot vuoden 2016 julkistustapahtumasta

Vuoden Positiivisin Suomalainen sekä Positiivisin ilmiö palkittiin torstaina 8.9.2016. K Lue lisää »

Kaj Kunnas on Vuoden Positiivisin Suomalainen 2016

Positiivareiden ja Suomen Nuorkauppakamareiden raati on valinnut Kaj Kunnaksen, 53, Vuoden Lue lisää »

Vuoden positiivisin ilmiö 2016: Disco K-50

Vuoden positiivisin ilmiö 2016 on helsinkiläinen Disco K-50 Lue lisää »